Keresés

Az évtized gyermekkönyve

Frissítve: feb 27A Merítés-díj évtized könyve kezdeményezésén felbuzdulva, most a gyermek kategória zsűritagjain és a gyermekkönyvek olvasóin a sor, hogy összeállítsák saját listájukat. Mielőtt belevágnánk a 2020-as könyvek idei értékelésébe és díjazásába, arra gondoltunk fussuk át a 2010–2019 közötti élményeinket és válasszuk meg az évtized gyermekkönyvét is. Követve a széppróza kategória játékának szabályait: a 2010-es évek legjobb magyar gyermekkönyveit tartalmazó listát állítsa össze külön-külön a közönség és a zsűri is. Sőt, ebben most nem csupán a Moly felhasználói, hanem bárki részt vehet.


Olvass, listázz, nyerj!

1) Listádat küldd el üzenetben a meritesdij2010.19@gmail.com e-mail-címre az azévtizedgyermekkönyve tárgymegjelöléssel! Amennyiben megosztottad listádat valamilyen felületen, a megosztás linkjét is küldjed el nekünk. Az üzenetben add meg a molyos azonosítódat. Ha nem vagy Moly-tag, akkor azt jelezd.

2) Ha van kedved, oszd meg a 10 tételes listádat akár a Molyon, akár egy másik felületen (Facebook, blog, Instagram) a következő két címkével:


|merítéslista |azévtizedgyermekkönyve


A Molyon lehetőleg az Irodalmi díjak zónába tedd ki: https://moly.hu/zonak/irodalmi-dijak

(Egyéb felületeken a hashtaget használd, Molyon ennek az AltGr+w együttes megnyomásával előálló függőleges vonal felel meg.)


3) Nyerj könyveket! A nyereményeket a későbbiekben fogjuk karcokban bemutatni.

Leadási határidő: 2021. március 15. éjfél

A magyar nyelven, magyar szerzőtől, első kiadásban 2010–2019 között megjelent könyvek jöhetnek szóba.

És, hogy melyek az esélyes könyvek? Összegyűjtöttük az alábbi linken az évtized gyermekkönyveit:

https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2010 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2011 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2012 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2013 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2014 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2015 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2016 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2017 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2018 https://moly.hu/listak/magyar-gyermekirodalom-2019


Csakis az ezeken a listákon szereplő könyvekre adott szavazatok érvényesek. Ha valami hiányzik, hozzászólásban vagy e-mailben lehet javasolni a felvételét.


Minden személy csak egyetlen listát küldhet, összesen tíz könyvvel. A zsűri fenntartja a jogot, hogy a szavazás kiírójaként a szavazás tisztaságát megsértő eredményt felülbírálja. A nyerteseket e-mailben értesítjük, és amennyiben egy héten belül nem kapunk választ, újabb nyertest sorsolunk ki helyette.


A beküldött listákat összesítjük, és március folyamán kihirdetjük a legtöbb szavazatot kapott 10 könyv címét, illetve ezzel párhuzamosan a zsűri minden jelenlegi és egykori tagjának szavazata alapján összeállt 10-et is.


Kíváncsian várjuk, mik lesznek a két lista közös tételei.


A kiírás a Molyon is olvasható: https://moly.hu/1582613387 megtekintés0 hozzászólás

© 2021 Merítés-díj | meritesdij@gmail.com

Webdizájn: @Kriszta

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now