top of page
Keresés

Az évtized gyermekkönyve - Közönségszavazás 2-5. hely

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS


|merítéslista |azévtizedgyermekkönyve

A helyzet fokozódik, most jönnek azok a könyvek, amik nagyon népszerűek, és nem sokkal csúsztak le az első helyről. A 3-5. helyen ismét holtverseny alakult ki.


3-5. hely

A Rumini-sorozatból a nyolcadik rész, Rumini kapitány került a megosztott dobogós helyre. Itt már jól ismerjük a szereplőket, és csak kapkodjuk a fejünket a kalandokat olvasva. @szanes1-nek is nagyon tetszett, idézni sem merem, hogy melyik könyvhöz hasonlította:

„Ez egy különlegesen fantáziadús, letehetetlenül érdekfeszítő, csodálatos karaktereket felvonultató, szövegileg is rendkívül igényes olvasmány, szóval fényévekkel jobb, mint a...” [[https://moly.hu/ertekelesek/2268385]]


Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek, első ránézésre közönséges lovaknak tűnnek, pedig nem azok. Ez a könyv a megismerkedésüktől kezdődően meséli el vicces kalandjaikat.

„Muris, vicces. A gyerekeim imádják, hatalmasakat nevetnek rajta, a lómániás lányom egyenesen odáig van értük. Elképesztően jó sztorik, felnőtt fejjel is élvezetesek.”


Jakab nagy útra indul, hogy megkeresse az üveggolyóit és szembenézzen a félelmeivel. Mi pedig segíthetünk neki ebben a kalandban, mert a könyv interaktív, és meseként és böngészőként is használható.

„Erre a könyvre a legjobb szó, hogy TÖKÉLETES! (...) Ha ajánlani kellene egy olyan gyerekkönyvet, amely segítség lehet a gyermekkori félelmek feloldására, akkor ezt a könyvet mindenképpen ajánlanám.”


2. hely

A Lengemesék sorozatának első része került a második helyre. Berg Judit nagyon komplex világot teremtett, ebben a részben ismerjük meg a főszereplőket, a főbb konfliktusokat és persze a Nádtenger lakóit.

„Aranyos történet volt ezekről az érdekes kis lényekről, akik a Nádtengeren élnek. Főszerepben egy szabályszegő lengefiú, Vilkó, aki annyira, de annyira szeretné, ha végre neki is bebarnulna a haja, ezzel tudatva a világgal, hogy Ő is éretté vált. Pedig így ifjoncként is sokkal ügyesebb, okosabb, és bátrabb mint a felnőttek.”


És hamarosan jön a győztes!


8 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page