top of page
Keresés

Az évtized gyermekkönyve - Közönségszavazás 6-11. hely

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

|merítéslista |azévtizedgyermekkönyve

Most megismerhetitek a közönségszavazás top10-es listájának az első részét, 6 olyan könyvet, amik ugyanannyi pontszámot kaptak, így együtt trónolnak a 6-11. helyen.

6-11. hely: holtverseny

Boldizsár Ildikó mesekutató, mesepedagógus és nagy mesélő királyfis könyvével került be az élmezőnybe.Gyűjtők, figyelem, királylányos párja is van!

„Nekem ez a könyv nagyon tetszik, olyan érzéseket, gondolatokat, úgymond „élet kérdéseket” mutat be, amit igazán érdemes majd a gyermekünknek megtanítani, elmondani, mert fontos.”

Dániel András a kuflikról ismert (akiknek vajon sikerült-e bejutni valamelyik listára), de ez a könyve sem kevésbé furcsa.

„A szerző létrehozott egy abszurd, a széllel utazó dióházat, abban elhelyezte a 3 lakóját, majd írt nekik szinte mindennapos kis történetkéket. Kedves kötet, jól illeszkedik Dániel András világába. (...) Sok-sok apró és mégis nagy ötlet, amelyek alkalmasak a gyermeki (és felnőtt) fantázia fejlesztésére. Ehhez hozzájárulnak a szerző rajzai is.”

Gimesi Dóra könyve nagyon népszerű volt zsűris körökben is, éppen csak lecsúszott az akkori top10-ről, úgyhogy nagyon örülök, hogy most bent van!

„Egyik személyes kedvencem volt ez a könyv, amely két – nem szokványos – szerelmi történetet mesél el, Szegedi Katalin csodálatos illusztrációi által kísérve.”

@Boglárka_Madar [[https://moly.hu/karcok/1112567]]

Felkerült a listára Gryllus Vilmos is, aki megalkotta többek között azt a verssort is, hogy: „Hova megy a traktor, mért zötyörög?” Hát még szép, hogy @krlany is lelkesedett érte:

„Nagyon szép íve van. Külön kiemelném, hogy van benne traktor:), hogy tele van állathangokkal, úgyhogy ha sokszor hallgatod, legközelebb kimenve a természetbe, te magad is felismerheted a madárhangokat.” [[https://moly.hu/ertekelesek/3449755]]

Ebből a meséből azt tudjuk meg, hogy hogyan ismerkedett meg Pitypang és Lili, és drámai fordulatokban nincs hiány: Pitypang eltűnik, de mivel a sorozat most tart a 9. kötetnél, nyugodt szívvel végig lehet olvasni[spoiler], happy end lesz[/spoiler]!

„Muszáj szeretni! :) Kedves illusztrációk, aranyos történet. Hajrá Pitypang! Egyetlen hátránya, hogy olyan kis rövid; olvastam volna még tovább!!”

A Kisrigók igaz történet, három gyerek hazatalálásának, örökbefogadásának története, ami nálunk is top10-es volt 2018-ban, és bábszínházi előadás is készül belőle! [[https://budapestbabszinhaz.hu/babszinhazeloadasok/kisrigok/]]

„Teljesen és tökéletesen el vagyok varázsolva. Nagyon ritkán sírok egy könyvön, itt végig könnycsepp ült a szemem sarkában, és olvasás közben gyanúsan sokszor ölelgettem és puszilgattam a gyerekeimet.”

Remek könyvek! Vajon melyik könyvek kaptak több pontot? Folyt. köv.


9 megtekintés0 hozzászólás

댓글


bottom of page