top of page
Keresés

Merítés-díj 2021 - A líra kategória győztesei

Néha úgy érzem, hogy a líra afféle mostohagyerek a könyvek családjában, vagy legalábbis ő a meg nem értett kamasz, aki mindig valami mást akar. Nem csak az eladott példányszámokban mérhető ez a jelenség, hanem az is egyfajta visszajelzés, hogy hány felhasználót tud megmozgatni egy verses kötetekről szóló szavazás szemben a széppróza vagy a gyermekirodalom kategóriával. Ugyanakkor mindig öröm látni, amikor egy kötet vagy egy szerző egyértelműen kiemelkedik, mintha a közönség ösztönösen érezné, hogy itt valami nagyon jóra tapintott rá.



Az elmúlt években többször is előfordult, hogy ugyanaz a kötet nyerte a zsűri és a közönség díját. A zsűritagok által leadott listák feldolgozása során sokáig úgy tűnt, hogy most is ilyen eredmény születik, de mivel kevesen vagyunk, egy-egy ember pontozása is fel tudja borítani az addig kirajzolódott sorrendet.


A közönségszavazásnál sem olyan egyértelmű a helyzet, mint ahogy azt kívülről gondolná az ember. A szavazás értékelésekor ugyanis minden profilt ellenőrzünk annak megállapításához, hogy érvényes-e a leadott szavazat. A szavazás kiírását követően regisztrált profilokról leadott szavazatokat ugyanis a szabályok értelmében nem tudjuk figyelembe venni.


A kulisszák mögötti szorgos számolgatás eredményeképpen a közönségdíjat Terék Anna: Háttal a napnak című kötete nyerte. A lezárt szavazás ide kattintva tekinthető meg.


Ebben az évben erős női mezőny jött össze, és csak az utolsóként leadott lista alapján dőlt el, hogy a zsűri díját végül Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok című kötetének ítéltük oda.


Szívből gratulálunk a nyerteseknek!



A díjátadóval kapcsolatos minden információt a Molyon és a közösségi média egyéb felületein is megosztjuk veletek.


Karcgazda: @virezma

73 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page