top of page
Keresés

Az évtized könyve – a zsűri szavazatai alapján



Az évtized könyve szavazáson a Merítés-díj széppróza kategóriával foglalkozó zsűrijének egykori és jelenlegi tagjai által összeállított és elküldött listák alapján az élen a 34-ből 23 listán szereplő, a Merítés-díj széppróza kategóriájának történetében egyedülálló módon az adott évben a zsűri és a közönség díját is elnyerő mű, Vida Gábor: Egy dadogás története végzett.


„Én eddig is nagyon szerettem mindent, amit Vida Gábor írt. Az előző könyve is öt csillagos nálam. De ez a könyv… nem is az, hogy toronymagasan van a korábbiakhoz képest, bár az sem volna túlzás, hanem minthogyha más minőségben mozogna. Bár ez meg hülyén hangzik. Na mindegy. Hogy regény-e, vagy nem, azt nem tudom, de nem is érdekel. Felemelő és lesújtó, őszinte, mély, emberi.” (@abcug)


„Megrendítően hiteles írás. Kíméletlenül, a legmélyebb rétegekig hatolóan őszinte, ami talán a legnehezebb vállalás. Lefoszlik itt a szerzőről minden külső máz, minden tetszetős, külvilágnak szánt szerep, és mi vele együtt éljük át ennek a megtisztulásnak minden kínját és felszabadító erejét…” (@szadrienn)


„Ezt a könyvet mindenképpen a gyerekeim polcára állítom, s talán ez lesz az utolsó, amit személyesen is felolvasok nekik, mert szépen, igazul szól harcainkról, valamint a gondolkodás és az irodalom által való megérkezésről.” (@akire)


A korábbi karcok a zsűri szerint legjobb könyvekről: 2-11. helyezettek és 12-23. helyezettek.


A zsűri szavazatai alapján összeírtunk pár érdekességet, pl. hogy melyik író kapta a legtöbb szavazatot stb.


Köszönjük a sok-sok komolyan megfontolt szavazatot és a megtisztelő figyelmet!

150 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page